Geschiedenis
Voordat Grand Café de Brink onderdeel van familiebedrijf Hotel Wesseling was, stond het bekend als Hotel-Café Mulder, aan de Brink 30 in Dwingeloo. Toen al in bezit van de prachtige serre aan de rechterzijde. Brink 31, de linkerzijde van het pand, toen nog de woning van het hoofd der Lagere School.
1956
In 1956 bezocht Koningin Juliana het prachtige Dwingeloo om de radiotelescoop in gebruik te stellen. Tijdens haar bezoek opende zij ook het zalencentrum achter Hotel-Café Mulder.
1990
In 1990 kwam Hotel-Café Mulder te koop en gaf Henk Wesseling opdracht aan een stroman om de onderhandelingen in te zetten. Immers, buurmans erf komt maar eenmaal te koop. Al snel werd Henk Wesseling eigenaar van het tegenovergeleden pand wat toen al over 10 hotelkamers beschikte.
1995
In 1995 namen de kinderen Annemarie en Erik Wesseling, samen met hun partners, het familiebedrijf over. Over de jaren heen leidde dit tot een verbouwing in 2002, waarbij het gehele pand van Grand Cafe de Brink gestript werd. Van binnen werd er nieuw gebouwd, maar de oude stijl weer opnieuw gerealiseerd, om zo de prachtige charme te behouden.
2015
Anno 2015 is Grand Café de Brink niet meer weg te denken in het straatbeeld van Dwingeloo. Zomers een zeer populaire plek voor toeristen op het genoegelijke terras, ’s winters een knusse plek voor een behagelijk samenkomst.
2020
Mark en Annemarie vieren hun 25-jarig jubileum. Tevens is de grote zaal van de Brink volledig gerenoveerd en daardoor weer helemaal bij de tijd.
In het achterste deel van dat pand vestigt zich Notariaat Varekamp. Ook wordt een woonhuis gerealiseerd op de locatie van het reeds in 1999 aangekochte gymnastieklokaal (gebouwd in de jaren 50) aan Kerkpad 1.